top of page
  • Poza scriitoruluiAndreea Rădulescu

Fotografia de arhitectură. Cum poate fi folosită?

Casa Universitarilor din Iași este o clădire istorică cu un bogat patrimoniu arhitectural și este un exemplu perfect al modului în care fotografia de arhitectură poate fi folosită pentru a păstra și a prezenta frumusețea mediului construit.

Fotografia de arhitectură joacă un rol important în conservarea și promovarea clădirilor istorice precum Casa Universitarilor. Prin utilizarea fotografiei, arhitecții și istoricii pot documenta designul și construcția originală a clădirii, care poate fi folosită ca referință pentru eforturile viitoare de restaurare. În plus, fotografia de arhitectură poate fi folosită și pentru a prezenta publicului frumusețea și semnificația clădirii, promovând conservarea acesteia și încurajând mai mulți oameni să o viziteze.

Fotografia de arhitectură este mai mult decât o reprezentare vizuală a unei clădiri, este o moștenire. Este o modalitate de a păstra memoria moștenirii noastre construite și de a-i prezenta frumusețea generațiilor viitoare.


Casa Universitarilor a fost fotografiată la cererea d-lui arh. Andrei Nedelcu, reprezentant al biroului de arhitectură Raichman Studio.


40 afișări0 comentarii
bottom of page